2008.06.08. 23:46


Biofalu




A Biofalu egy útkeresési keret. A társadalom fő iránya nagy bajban van. Szükség van olyan új utakra, amelyek elvezetnek egy a Föld és az egyén számára fenntarthatóbb, élhetőbb formához. Hagyjunk utódainkra élhetőbb környeztet és minőségibb életformákat, közösségi szokásokat – miközben mi magunk is közelebb kerülünk ahhoz ahogy élni szeretnénk!

A Biofalu annyit tud hozzáadni egy telken, tanyán élt természetközeli élethez, amit a közösség tud adni. A szűkebb és tágabb szomszédok létszemlélete hasonló a fogyasztás, környezet óvás, egyéni felelősség … szempontjából. Így egymást segítő kapcsolatok alakulhatnak ki az értetlenség, rossz esetben ellenségesség helyett.

Az itt lakók eldönthetik hogy milyen mértékben vesznek részt a következőkben pl.: tapasztalat megosztás, közös ünneplés, táncház, alternatív óvoda, közös tanulási és fejlődési lehetőségek, hétköznapi művészetek, helyi szennyvíztisztítás, biotermék és bioszolgáltatás csere és minden egyéb amit az itt élők igényelnek és kialakítanak. Ezeket magunktól várhatjuk.

Az útkeresés lehetőségével élők felelőssége, hogy tapasztalataikat tegyék elérhetővé mások számára is. A Biofalu ne legyen sziget a társadalomban, hanem legalább félsziget. Áramoljanak eszmék, tapasztalatok ki és be. Az önvédelem és a befogadás egészséges arányát folyamatosan keresni kell.



http://www.biofalu.hu/?base=ismerteto&i=1

A bejegyzés trackback címe:

https://denapo.blog.hu/api/trackback/id/tr46510457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása