2008.03.21. 16:01


Nagyböjt



Erszényes nyúl.
Foto: http://members.ozemail.com.au/~bilbies/About_Bilbies.htm


Terjeszkednek az ausztrál környezetvédők

600 ezer hektáros területet vásárolt fel Ausztráliában az Australian Wildlife Conservancy (AWC) környezetvédelmi csoport, hogy megmenthesse a helyi flórát és faunát az emberi beavatkozástól.

A szervezetnek nem ez az első ilyen jellegű akciója; legutóbb több, mint 85.000 hektáros terület került a birtokába. Az 5,2 millió dolláros üzletttel az általuk fenntartott területek száma (a Faure-szigetektől Nyugat-Ausztrália partjain keresztül a queenslandi Zero hegycsúcsig ) 11-re nőtt.

Mr. Fleming, az AWC ügyvezetője elmondta, hogy a szervezet, melynek célja Ausztrália vadvilágának védelme, környezetbarát magánszemélyektől és a területeken érdekelt befektetőktől származó adományokra támaszkodik.



Az alapötlet szerint a végcél a nemzeti természetvédelmi területek hálózatának létrehozása, és ezáltal a vadállatok és természetes élőhelyük megóvása.


A tavaszi napéjegyenlőség ünnepe - csokoládé nyulak



http://www.zoldmagazin.com/belso/ausztr.html
http://www.gullivermedia.com.au/bilbydir/bilby.htm
http://www.savethebilbyfund.com/
http://www.easterbilby.com.au/save_bilby/chocolate.asp

A bejegyzés trackback címe:

https://denapo.blog.hu/api/trackback/id/tr45391072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása