2008.01.06. 19:22


Gaia
(Töredék)



Bár Gaia maga úgy tűnik nem rendelkezik tudattal, rajtunk keresztül mégis kezd magára ismerni, s talán az az ember aki ma még pusztítja az őt is fenntartó Földanyát, egykoron, lehet nem is olyan sokára, egy bolygó méretű tudat fő letéteményese lehet.

Addig is, hogy ezt megérhessük, új erkölcsre van szükség, amely abból a felismerésből fakad, hogy mindannyian részesei vagyunk Földünk élő rendszerének. Aki tudatosan átéli az összes teremtett lénnyel való egységét, úgy közelít hozzájuk, mint saját testének részeihez. Ha egy fát kivágnak, átéli annak szenvedését, s úgy érzi, saját testéből vágtak ki egy darabot. A holisztikus szemléletű természetgyógyászatnak sem szabad megállnia az emberi test gyógyításánál. A rész nem lehet egészséges ha az egész beteg. Az emberi társadalom és a természet egészsége saját egészségünknek is záloga, s ez fordítva is így van.

Fel kell ismerni, hogy a szeretet parancsa nem korlátozódhat csupán az emberekre, hanem az összes létezőre vonatkozik. A mindenség esztétikumának, harmonikus együttműködése nagyszerűségének intenzív átélése, a részben is az egész meglátása, közelebb vihet bennünket ahhoz az új tudathoz, mely embertársainkkal és a természettel való viszonyunkat a harc az önzés és kizsákmányolás helyett végre a béke, a szeretet és az együttműködés két ezredéve kész fundamentumára helyezi.

http://gaia.lap.hu/
http://web.axelero.hu/nyirsegbihar/ga.htm
http://gaiaselene.com/
https://www.youtube.com/watch?v=aD1orMHJ8a4

A bejegyzés trackback címe:

https://denapo.blog.hu/api/trackback/id/tr90287292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása