2007.10.18. 19:37

 

Sámán a gázmezőn
A Szent Korona nevében lefoglalták a makói földgázkincset

Kis híján rosszul sült el a Magyarok Világszövetsége és az egri Hun Fokos Szövetség szombati szertartása, amelyen az Óföldeák mellett, nagy mélységben lévő gázmezőt jelképesen lefoglalták a magyarság számára. A rítust levezető sámán ugyanis az első cölöp leverése után rossz irányba indult el, s az óramutató járásával ellenkező irányba vitte a második karót. Szerencsére a mintegy hatvanfős "tömeg" résen volt, egyszerre tucatnyian kiabáltak rá az irányt tévesztett sámánra. Értetlenkedésem láttán egy férfi kisegített tudatlanságomból: aki szembehalad az idővel, a halál útjára lép.

A második karó leverése sem volt zökkenőmentes: először a faragott korona esett le a cölöpről, utána pedig a kalapács feje repült el. A harmadik és a negyedik oszloppal már nem volt semmi baj, s miután körbeértünk a bekerített fúrótorony körül, a szervezők megnyugtattak: biztos lehetek benne, hogy a baljós jelek ellenére az égiek kegyesen tekintenek a ceremóniára. Ezt bizonyítja egyrészt a felhőtlen égbolt, a ragyogó napsütés, s a Szűz Máriát jelképező holdsarló égi jelenléte. Ráadásul a sámándobok hangjára a szent turul is megjelent a gyülekezet felett. Magam ugyan a kerecsensólyom első megjelenéséről lemaradtam, ám később valóban mutattak egy sólyompárt a távolban, így nem maradhatott kétségem a szakrális szertartás helyességéről.

A sámántól - akit Pócs Alfrédnak hívnak, s civilben az egri Markhot Ferenc Kórház ortopéd sebésze - megtudtam: a föld méhében lévő kincsnek jelképes birtokbavételével kinyilvánították, hogy az ásványi anyagok elidegeníthetetlenek, s a magyarokat illetik. Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke hozzátette: a hazai kincsekhez minden magyarnak ingyen kell hozzájutnia. Ezt az álláspontot egy ősi nemesnek öltözött nyugdíjas építészmérnök próbálta megértetni a helyszínre érkező Szabó Györggyel, a térségben koncessziós szerződés alapján kutató Falcon TXT Kft. kanadai tulajdonú cég kutatásvezetőjével. Ám a két mérnök nem tudta meggyőzni egymást. A vállalkozás képviselője a költségekről, a kockázatról, valamint az amerikai technológia különlegességéről beszélt, mire a koronatan embere azt mondta: maradjon a gáz a földben addig, amíg nem tudjuk mi magunk kitermelni. Szabó György egyébként arról biztosította a jelenlévőket, hogy tiszteli elszántságukat. Válaszként a résztvevők is biztosították a szakembert: "kedvező fordulat" esetén nem lesz több dolga, mert minden szerződést semmisnek nyilvánítanak.

A rítus egyébként jó apropó volt a "kedvező fordulat" kifejezés kifejtésére. Az út szélén egy kisbusz tetejére szerelt alkalmi tribünön elhangzott: a demokrácia a lehető legroszszabb világrend, mivel pusztulást, éhínséget és madárinfluenzát okoz. Egy szenvedélybeteg fiatalokkal foglalkozó pszichológustól megtudtam: inkább királyságra volna szükség. Kérdésemre, hogyan választanák ki a király személyét, azt válaszolta: isteni útmutatással és személyiségtesztekkel lehetne eldönteni, ki alkalmas a trónra. Megjegyeztem: nem biztos, hogy az alkalmasnak ítélt ember akarna is király lenni.

Ebben egyetértettünk."

Népszabadság - B. Papp László _ 2007. február 26.


#336

Tudja Medve Úr ez a _mi_ Koronánk, csak sokat hazudtak róla és/vagy nevében. A Korona misztériuma olyan mint az Isten áldása nem én adok a koldusnak,
Isten ad általam, nem én bocsátok meg, az Úr bocsájt meg általam, a Korona mindannyiónké, Isten ad nekünk magyarságot általa.
Akkor is a miénk, ha nem tudunk róla, elég ha magyarnak _valljuk_ magunkat.
Akkor is az öné, ha mit se tud róla, a Korona éppugy a koldusé, mint az üzletemberé, igen Sóletté is, Géjzáé is. Aztán van akinek ez fontos, van akinek nem. Van aki rugdalózik ellene, van aki visszaél vele, van aki csak ennen magának akarja, olyan is akad, aki meg őrzi a miszteriumát.

Akar a misztériumára egy picit vigyázni? Nem nehéz, menni fog.
Ez a _mi_ Koronank.

Ha hiszünk benne, ha nem.

Ez nem üzlet, ez nem jog, ez a _mi_ Koronánk.

A sarló lehanyatlik, fényét veszítette.

(Vladimir , 2006-06-15 08:40)


http://www.downtheroad.org/Asia/Photo/a3NE_Thailand/2Dan_Si_Lop_Buri.htm

A képekre kattintva megtekinthetjük Őket eredeti méretben...

A bejegyzés trackback címe:

https://denapo.blog.hu/api/trackback/id/tr43200526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása