2007.09.08. 12:35

 
Sárkányok

 

  

Nyugati Sárkányok


Valószínű, hogy minden nyugati sárkányfaj közeli rokonságban áll egymással, az alapos sárkánytudósok azonban érdekes különbségeket fedeztek fel közöttük. Az európai sárkány bőséges tüzét például egy robbanékony méreg segítségével állítja elő, a barlangi sárkány mérge viszont nem gyúlékony. A jégsárkány ezzel szemben permetként teríti szét a sarki levegőben mérgét, amelynek hatása szinte tökéletesen megegyezik a fagycsípés hatásával.

http://gportal.hu/gindex.php?pg=8432720

Sárkányok és üzlet

   

http://www.abaxion.com/ws102.htm


Nagy Földi Sárkányok

 

A földi sárkány kiválóan tud repülni és vitorlázni. Bár hatalmas termetük megnehezíti a felszállást, de ha egyszer elérték a nagy magasságot, puszta vitorlázással, a szelek hátán hatalmas távolságokra képesek eljutni. A Draco rex zárkózott, befelé forduló lény. Nem szívesen tûri meg maga mellett a társait, leszámítva a párzási idõszakot, de akkor sem hosszú idõre. E magatartását az a szándék vezérli, hogy elkerülje az ennivaló és a nõstények birtoklása feletti vitákat. Tekintettel hatalmas erejükre és méretükre, az ilyen viták végzetes kimenetelûek lehetnek. Érdekes viszont, hogy amikor egy földi sárkány megöregszik, keresi egy fiatal példány társaságát, hogy leckéket adjon neki sárkánybölcsességbõl, és hogy rá hagyományozza kincseit.

http://gportal.hu/gindex.php

Sárkánygyöngy

https://www.youtube.com/watch?v=hWyFz41rhH4
 

A bejegyzés trackback címe:

https://denapo.blog.hu/api/trackback/id/tr17160164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása