2007.08.19. 08:44


Fák

A Rügyecskék Alapítvány egy országosan is egyedülálló erdei élményösvény projektjén dolgozik, amit EU-s pályázaton nyert forrásokból valósítunk meg. Az erdei élményösvény helye a kistarcsai fenyveserdőben lesz. A projekt céljai közt első helyen szerepel a közeli iskola tanulói, a helyi lakosság, valamint a fővárosból érkező látogatók érdeklődésének és kíváncsiságának felkeltése és az erdő felé irányítása. A környezeti tudatosság erősítése saját élmények megszerzésével, a lakosság identifikációja a közvetlen környezetükkel, az erdő nyújtotta élmények felfedezése által.

Az élményösvény további céljai:


- Az erdőt minden érzékkel megtapasztalni – "egészleges természetélmény" megszerzése, mint választott metodika: látni, érezni, tapintani, hallani, ízlelni.
- Ökológiai összefüggéseket láthatóvá tenni: az erdő, mint ökoszisztéma jelentősége mindannyiunk számára, valamint a legkisebb erdő-, vagy talajlakó élőlény jelentősége az egész számára.
- Az erőszak és a vandalizmus megelőzése, összefüggésben az illegális szemetelés problémájával, valamint a játszóterek, köztéri műtárgyak rongálásával.
- Az erdő, mint élőhely megismertetése és megszerettetése az iskolásokkal, a helyi lakosokkal és további érdeklődőkkel, a környezeti tudatosság és ezzel összefüggésben a felelősség erősítése.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://denapo.blog.hu/api/trackback/id/tr62143559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása