2008.07.29. 23:01


Nandi, a zebu, akinek a hátán az Úr Síva lovagol




Ma Magyarországon már bőrünkön érezhetjük az éghajlatváltozást. Az évi csapadék egyenetlen és, rohamosan csökken. A nyári időszakban pedig a hosszú aszályos hónapokat, sosem látott hőhullámok teszik elviselhetetlenné.



Az éghajlati változás most már az egész társadalmat cselekvésre készteti, illetve kényszeríti. Krisna-völgyben az “Ökovölgy Program” keretében végzünk kutatásokat azzal kapcsolatban, hogyan készülhetünk fel a változásból fakadó kihívásokra. Az egyik terület amit vizsgálunk, az a szarvasmarhák alkalmazkodása, mivel a nagy meleg nem csak bennünket, hanem az állatokat is megviseli.



Ezek az ismeretek arra sarkalltak bennünket, hogy megpróbáljuk kiválasztani milyen zebu fajtára lenne szükségünk, valamint megpróbáljuk behozni őket. Mivel jelenleg az Európai Unióba nem lehet Indiából teheneket importálni ezért csak a kontinesen keresgélhettünk. Nagy szerencsénkre egy kis francia magánállatkertben rábukkantunk néhány példányra, ahonnan sikerült vásárolni egy másfél éves bikát, aki a krisna-völgybe való érkezése után a Nandi nevet kapta.



http://krisnamosolya.hu/nandi-a-zebu.../
http://krisnavolgy.hu/mi-az-oko-volgy/

A bejegyzés trackback címe:

https://denapo.blog.hu/api/trackback/id/tr67591847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása